Зеленський обговорив із головою ОБСЄ механізми тиску на рф

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 16 січня, провів переговори з головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Північної Македонії Буяром Османі. Сторони обговорили механізми тиску на росію.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Президент під час переговорів зазначив, що Україна вдячна ОБСЄ за підтримку нашої країни, починаючи з 2014 року, коли російські війська розпочали окупацію.

Глава держави висловив сподівання, що під час македонського головування ОБСЄ використовуватиме всі засоби для тиску на росію, у тому числі щодо припинення порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях.

«Потребує збільшення уваги ОБСЄ до двох ключових проблем: примусової депортації жінок і дітей на територію росії та умов утримання українських військовополонених. Це для нас дуже важливі речі», - наголосив Зеленський.

Також він запросив ОБСЄ взяти участь у реалізації української «формули миру».

При цьому Османі запевнив, що безпекове питання України є головним пріоритетом його головування, а допомогу нашій країні Північна Македонія надаватиме до перемоги над Росією.

Нагадаємо, 16 січня нинішній голова ОБСЄ під час візиту в Україну відвідав Бородянку на Київщині, зруйновану російськими окупантами.

Влітку 2022 року очільник МЗС Дмитро Кулеба закликав ОБСЄ припинити повноваження росії в організації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО