Зеленський: Битва за Бахмут та Соледар триває

Битва за Бахмут та Соледар на Донбасі триває. Бахмут тримає оборону, російським терористам так і не вдалося взяти під повний контроль Соледар - попри те, що вони зосередили там колосальні сили.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у зверненні 13 січня.

«Важка битва за Донбас триває, битва за Бахмут і Соледар, за Кремінну, за інші міста і села сходу нашої країни... Хоч ворог і зосередив найбільші свої сили саме на цьому напрямку, наші воїни – Збройні Сили України, всі сили оборони та безпеки – захищають державу» - зазначив він.

Зеленський заявив, що дякує всім солдатам, офіцерам, сержантам усіх підрозділів Збройних сил України, які виконують завдання на фронті. Також він зазначив, що під Соледаром діють бійці спецпідрозділу «Кракен», а під Бахмутом - Інтернаціональний Легіон і спецпідрозділ «Шаман».

«324 дні повномасштабної війни, а як все змінилося для росії... Вони там вже гризуться між собою за те, кому приписати якесь тактичне просування. Це чіткий сигнал невдачі для ворога. І це ще один стимул нам усім, щоб більше тиснути на окупанта і щоб завдавати ворогові великих витрат. Спасибі всім, хто це забезпечує як на передовій, так і на всіх інших наших фронтах» - додав він.

Раніше в Офісі президента розповіли, що зараз ситуація в Соледарі залишається складною, але жодна зі сторін місто не контролює.

За даними Міністерства оборони, в Соледарі Донецької області в ніч на 13 січня тривали бої. Збройні Сили України намагаються утримати оборону. Водночас західні аналітики вважають, що російські війська ще 11 січня, ймовірно, захопили Соледар - але ця перемога є невеликою і не означає неминуче оточення Бахмута окупантами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО