Ситуація у Соледарі: у ЗСУ заявили, що у місті продовжуються важкі бої

Соледар Донецької області не перебуває під контролем російських військових, у місті все ще тривають тяжкі бої.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий.

«Місто не під контролем російської федерації, там зараз тривають важкі бої. Ворог зробив цілу інформаційну операцію, щоби показати, що вони вже захопили Соледар. Це не відповідає дійсності: там складна обстановка, але ситуація на контролі у керівництва Збройних сил, головнокомандувача керівництва Східного угруповання військ. Зараз йде робота, щоб ухвалити максимально ефективні рішення, які дозволять стабілізувати ситуацію та завдати максимальних збитків ворогові з мінімальними втратами для наших військ», – розповів Череватий.

За словами представника ЗСУ, у битві за Соледар росіяни керуються військово-політичними мотивами – їм потрібно показати хоч якийсь успіх на полі бою.

«Битва за Соледар дуже важлива з точки зору того, що наші неймовірні військові не дають ворогові системно прорвати нашу оборону, не зробити оточення, про яке вони мріють, не вийти в тил і потім на оперативний простір, щоб рухатися на Слов'янськ і Краматорськ», – пояснив він.

Череватий також додав, що під час цих боїв українські військові масово знищують техніку та особовий склад окупантів.

Нагадаємо, напередодні у Міністерстві оборони повідомили, що ЗСУ продовжують тримати оборону Соледара, у лавах ворожих військ дуже багато втрат.

Увечері засновник ПВК «Вагнер» заявив, що його бойовики нібито взяли Соледар під контроль. В Інституті вивчення війни вважають, що окупантам не вдалося захопити все місто.

Сьогодні в міноборони рф заявили, що Соледар нібито заблокований з півночі і півдня, а у місті ведуть бій штурмові загони.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО