САП скерувала до суду справу нардепа СН Пашковського

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України, який незадекларував орендовану квартиру на Печерську в Києві.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор САП за матеріалами НАЗК та результатами дізнання детективів НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно чинного народного депутата, який обвинувачується в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ)», – інформує відомство.

Як стверджує прокуратура, у декларації за 2020 рік нардепа не вказав квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку він орендував протягом року. Таким чином, він не задекларував нерухоме майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 та абз. 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Максима Пашковського.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення в декларації нардепа Пашковського. Пізніше на підставі цих матеріалів НАБУ і САП повідомили політику про підозру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО