Сунак доручив оцінити перебіг війни в Україні: це може вплинути на постачання зброї

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак попросив уряд оцінити хід війни в Україні.

Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що доручення Сунака викликало тривогу в уряді. Військове командування зазначило, що постачання зброї в Україну можуть бути вирішальними у наступні зимові місяці.

«Війни не виграються на дашбордах. Війни виграються на інстинктах. На початку війни Борис Джонсон сів і сказав: «Давайте просто зробимо це». Отже, Ріші потрібно направити свого внутрішнього Бориса на зовнішню політику і ні на що інше», – йдеться у повідомленні.

У BBC додали, що Володимир Зеленський знає про дебати у Британії, тому просив британського прем’єра посилити підтримку. Запит Сунака припадає на вирішальний момент війни в Україні. На думку офіційних осіб, єдиний спосіб для ЗСУ отримати перевагу – збільшити постачання озброєнь.

Нагадаємо, Велика Британія запроваджує нові санкції, спрямовані проти високопоставлених російських командирів, а також іранських бізнесменів та чиновників, причетних до виробництва та постачання безпілотників кремлю.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак провів розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Він пообіцяв, що від його країни у найближчий час прибудуть нові засоби ППО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО