Британські розвідники розповіли, чому окупанти почали запускати «шахеди» з Краснодарського краю

Росія занепокоєна вразливістю Криму, тому перенесла місце запуску іранських дронів до Краснодарського краю.

Про це повідомляє Міноборони Великобританії в Twitter.

Російські окупанти зазвичай запускали іранські дрони Shahed з території Криму. Проте під час останніх атак безпілотники летіли з Краснодарського краю рф.

«В останні дні активізувалася кампанія росії щодо далекобійних ударів по критично важливій національній інфраструктурі України. Хвиля ударів в основному складалася з крилатих ракет повітряного та морського запуску, але майже напевно в них також брали участь надані Іраном БПЛА, які запускалися з Краснодарського краю рф. Раніше ці БПЛА запускалися здебільшого з території окупованого Криму», – йдеться в повідомленні.

За думкою британської розвідки, загарбники бояться уразливості окупованого півострова. Перенесення запуску безпілотників також може бути пов'язано зі зручністю поповнення запасів із ймовірного пункту прибуття зброї до росії – Астрахані.

Нагадаємо, вранці 16 грудня росія випустила 76 ракет по об'єктах критичної інфраструктури України. З них 60 знищено. Під час атаки у повітряному просторі Києва було зафіксовано близько 40 ракет. Майже всі з них збила ППО.

Як зазначили у Міноборони, росія вдається до масованих ударів по території України, оскільки сподівається змінити хід війни на свою користь.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО