Колонія для екссуддів Києва: Верховний суд розгляне скаргу на вирок

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким колишніх суддів Голосіївського районного суду Києва Андрія Новака та Олександра Білика засудили до 7,5 та 7 років позбавлення волі відповідно.

Таке рішення 13 грудня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника на вирок Вищого антикорупційного суду від 03 лютого 2022 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 11 липня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС засудив екссуддів Новака та Білика до 7,5 та 7 років позбавлення волі відповідно. Новака суд позбавив права обіймати посаду судді протягом 3 років з конфіскацією всього майна, а Білику – лише конфіскацію.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, екссуддя Новак за посередництва колишнього судді цього ж суду Білика отримали неправомірну вигоду у розмірі 8000 доларів за ухвалення рішення у цивільній справі. Крім того, під час обшуку у підозрюваного було виявлено вогнепальну зброю та бойові припаси без передбаченого законом дозволу.

Дії судді кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (прохання надати та одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) та ч. 1 ст. 263 (носіння вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України.

Дії посередника кваліфіковано за ч.ч. 4, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (підбурювання та пособництво у проханні надати та в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО