У Львові виявлено склад з краденими запчастинами до винищувачів – Офіс генпрокурора

У Львові на одному з місцевих ринків правоохоронні органи виявили склад з краденими запасними частинами до винищувачів МіГ. Сліди привели правоохоронців в інший регіон, де був знайдений ще один склад.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної прокуратури, інформацію вже підтвердила пресслужба офісу генерального прокурора України.

Так, під час обшуків в торговому павільйоні на одному з міських ринків Львова був виявлений склад, на якому знаходилося понад 18 тисяч одиниць запчастин до бойової авіації, переважно до літаків МіГ.

Розслідування привело правоохоронні органи в іншу область - там було виявлено ще понад 40 тисяч запасних частин до МіГ. В основному, це дефіцитні комплектуючі для ремонту бойових літаків. Слідство встановило, що запчастини були вкрадені з військового підприємства, а вартість їх становить понад 250 млн грн.

За фактом розкрадання відкрито кримінальне провадження згідно ч.1 ст. 198 КК України. Слідство встановлює всіх причетних, вилучені запчастини будуть передані в розпорядження Збройних сил України.

Нагадаємо, Словаччина готова відправити в Україну винищувачі МіГ-29. Це питання детально обговорювалося з президентом України Володимиром Зеленським.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО