З України намагалися вивезти секретні технології з виробництва двигунів для винищувачів

Читать на русском
Служба безпеки України запобігла витоку за кордон секретних документів щодо виробництва новітніх військових технологій.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України запобігла «витоку» за кордон секретних документів щодо виробництва новітніх військових технологій.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«В результаті спецоперації у Запоріжжі заблоковано спробу нелегальної передачі до однієї з країн Східної Азії новітніх військових технологій, які підлягають державному експортному контролю», – йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що злочинці намагались переправити іноземцям секретну документацію щодо виробництва авіаційних двигунів для винищувачів і бойових гелікоптерів. Схему організував колишній посадовець одного з потужних оборонних підприємств регіону. До протиправної діяльності він залучив трьох нинішніх працівників.

Зауважують, що у разі отримання відповідних технологій іноземці могли налагодити власне виробництво модернізованих авіадвигунів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру.

Нагадаємо, у Миколаївській області співробітники СБУ затримали двох російських агентів, які мали завдання відслідковувати системи HIMARS.

Також раніше повідомляли, що суд узяв під варту без визначення альтернативи у вигляді застави колишньому начальнику управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: