Одеса та частина Херсона після атаки дронами залишилися майже повністю без світла

Через руйнування енергоінфраструктури внаслідок нової атаки рф в Одесі без світла всі споживачі, крім критичної інфраструктури. Електрики немає і в області. Така сама ситуація у частині Херсона.

Про це повідомляє ДТЕК Одеської області та голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

«Через масштаб руйнувань енергоінфраструктури в Одесі відключені від електроенергії всі споживачі, окрім критичної інфраструктури. Щодо населених пунктів області також відбуваються екстрені відключення», – інформує ДТЕК.

Так, у компанії зазначили, що зруйновано одразу кілька об'єктів. На місце прибули військові, рятувальники, аварійні бригади енергетиків. Відновлення зруйнованих об'єктів розпочнеться, як тільки на це буде дозвіл військових.

Голова Одеської ОВА Максим Марченко написав у Telegram, що практично у всіх районах та громадах Одеської області також відсутнє електропостачання через ворожу атаку дронами.

Крім того, через обстріл росіян частина Херсона залишилася без світла – центр, один з мікрорайонів та селище Степанівка. Загалом електроенергії немає у 2549 абонентів.

Нагадаємо, росія сьогодні вночі атакувала дронами Shahed енергооб'єкти на півдні України. ЗСУ збили 10 з 15 безпілотників.

В Укренерго повідомляли, що всього росіяни випустили вже понад 1000 ракет та снарядів по енергетичних об'єктів в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО