НАБУ завершило розслідувати справу Павлоградського хімзаводу

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження за підозрою генерального директора державного Павлоградського хімічного заводу Леоніда Шимана у нанесенні 43,3 млн грн збитків.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно генерального директора та комерційного директора ДП «Науково-виробниче об'єднання «Павлоградський хімічний завод», а також директора компаній-посередниць, які обґрунтовано підозрюються у зловживанні службовим становищем, що завдали понад 43,3 млн грн збитків. За дорученням прокурора детективи НАБУ відкрили стороні захисту матеріали для ознайомлення», – інформує прокуратура.

Як відомо, ВАКС визначив Шиману 10,11 млн грн застави як запобіжний захід. Також на нього поклали деякі обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили керівнику ПХЗ про підозру у зловживанні службовим становищем. Згідно з даними НАБУ, службовці Павлоградського хімзаводу відмовляли покупцям в укладанні прямих договорів поставки продукції.

На думку слідства, службові особи ПХЗ створили такі умови, що кінцеві покупці продукції ПХЗ гірничозбагачувальні комбінати мали закупляти її через посередників. Цим фірмам-посередникам продавали товар за меншою вартістю, аніж компанії реалізовували продукцію гірничозбагачувальним комбінатам. Таким чином, різниця у вартості залишалася на рахунках компаній-посередників, а державний ПХЗ втратив дохід на суму 43,3 млн грн.

Як встановлено НАБУ і САП, відвантаження продукції гірничозбагачувальним комбінатам здійснювалося не фірмами-посередниками, а напряму від ПХЗ до кінцевим покупців і засобами заводу. Через цю схему підприємство нібито працює собі в збиток.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО