Офіційно: на «Мотор Сич» змінили наглядову раду та гендиректора, Богуслаєва звільнено

Українське авіадвигунобудівне підприємство «Мотор Січ», яке нещодавно було націоналізовано як мінімум на час воєнного стану в країні, отримало нового генерального директора - Олексія Нікіфорова.

Про це з посиланням на розпорядження Міністра оборони Олексія Резнікова 30 листопада повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Припинено повноваження членів Наглядової ради, голови та членів ради директорів підприємства. Екснардеп В'ячеслав Богуслаєв, якого підозрюють у колабораціонізмі, звільнений з посади президента підприємства.

Очолив нову наглядову раду заступник міністра економіки Ігор Фоменко. Членами Наглядової ради призначені від держави Роман Коновалов, Сергій Корж, Юрій Пащенко та Юрій Шаповал.

«Відтепер стратегічне підприємство працюватиме в режимі 24/7 для задоволення оборонних потреб держави. Повністю буде використовуватися потенціал трудового колективу. «Мотор Січ» буде розвиватися і випускати продукцію в інтересах України та ЗСУ» - наголошується в повідомленні Міністерства.

Нагадаємо, 7 листопада у власність держави були відчужені активи стратегічно важливих підприємств. Після перемоги вони будуть повернуті власникам або компенсовані.

П'ять стратегічних підприємств працюватимуть без зупинки на задоволення оборонних потреб держави для якнайшвидшої перемоги у війні.

23 листопада Служба безпеки України затримала президента промислового гіганта «Мотор Січ», екснардепа В'ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО