Зеленський провів телефонну розмову із президентом ЄК: які теми обговорили

Глава держави Володимир Зеленський 25 листопада провів телефонну розмову з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн – обговорили обмеження цін на нафту, а також новий пакет допомоги Україні.

Про це повідомляє Telegram президента.

«Обговорив із президентом Єврокомісії «зернову ініціативу». Подякував за масштабну фінансову допомогу від ЄС та розпочату роботу над дев'ятим санкційним пакетом», - зазначив Зеленський.

За його словами, ліміт цін на російську нафту має бути дієвим. Також під час розмови політики обговорили співпрацю щодо забезпечення енергетичної стійкості України.

Президент Єврокомісії, у свою чергу, заявила, що ЄС активізує зусилля щодо надання допомоги Україні для відновлення електро- та теплопостачання. Вона також повідомила, що ЄС готує доставку в Україну великих пакетів фінансової допомоги від країн-членів блоку та резервів комісії.

За її словами, Євросоюз надасть 200 середніх трансформаторів та великий автотрансформатор із Литви, середній автотрансформатор із Латвії та 40 важких генераторів із резерву ЄС у Румунії. Кожен із цих генераторів може забезпечити безперебійним харчуванням лікарню.

Нагадаємо, Єврокомісія виділила ще 2,5 млрд євро макрофіну для України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО