Окупанти намагаються вирахувати позиції: у ЗСУ просять не повідомляти про роботу ППО

Росія намагається вирахувати позиції української протиповітряної оборони. Тому українців просять не повідомляти про роботу ППО.

Про це в етері телемарафону розповіла керівниця пресцентру Сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

Вона заявила, що росіянам не дає спокою наша протиповітряна оборона, її якість і налаштування, вони намагаються вирахувати позиції українського захисту. Тому ЗСУ не завжди оперативно повідомляють про роботу ППО в певному регіоні та закликають не повідомляти про це українців.

Гуменюк також закликає не забувати про потужність інформаційного фронту.

«Ми завжди просимо не спішити попереджати, що ось у такому регіоні спрацювала ППО, що вибухи, які ви чуєте, – спокійно, працюють наші. Пам'ятайте про те, коли працюють наші, вони працюють для того, щоб була безпека, і не треба сповіщати ворога про цю роботу. Навіть якщо ви не називаєте конкретних координат, ви орієнтуєте, де і на яких напрямках зосереджені ці сили», – зауважила речниця.

Нагадаємо, найближчими днями на оборону українського неба стає американський зенітний ракетний комплекс Hawk.

Під час візиту до Києва у суботу, 19 листопада, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак анонсував новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійдуть системи протиповітряної оборони.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО