В рф відкрито пропагують депортацію та всиновлення дітей з України – ISW

На території росії почали показувати пропагандистські ролики про українських дітей, яких примусово всиновили росіяни.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що у роликах пропагандисти надають дані про те, що з окупованих територій Донецької та Луганської областей «евакуювали» понад 150 тисяч дітей.

«Незрозуміло, як саме російські джерела підраховують цю цифру. Адже українські офіційні особи раніше оцінювали кількість примусово вивезених дітей у 6-8 тисяч», – йдеться у звіті.

Крім того, зазначається, що глава Чечні Рамзан Кадиров розповідав, що співпрацює з уповноваженою рф з прав дитини Марією Львовою-Бєловою. За його словами, вони хочуть доставляти «важких підлітків» до Чечні для «профілактичної роботи» та «військово-патріотичного виховання».

Сама ж Львова-Бєлова постійно наголошує на депортації дітей з України. Зокрема, вона заявили, що всиновила дитину з Маріуполя.

«Програми примусового усиновлення та депортація дітей під виглядом програм відпустки та реабілітації складають основу масової російської кампанії з депопуляції, яка є рівнозначною порушенню Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього», – підкреслили в ISW.

Нагадаємо, більше ніж 1260 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Зокрема, офіційне число дітей-жертв – 430. Кількість поранених – понад 830.

Також відомо, що російські окупанти викрали дітей з Херсонського інтернату, після чого вивезли їх до психлікарні у Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО