У МЗС закликали G20 відреагувати на масовану ракетну атаку по Україні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав учасників саміту G20 відповідним чином відреагувати на сьогоднішні ракетні обстріли України з боку рф.

Про це очільник зовнішньополітичного відомства України повідомляє у Twitter.

Як підкреслив міністр, країна-агресор нанесла смертоносні ракетні удари по багатьох мирних українських містах, зруйнувала жилі будинки та об’єкти енергетичної інфраструктури.

«Я чекаю на принципову реакцію саміту «Групи двадцяти». І, будь ласка, уникніть «закликів до обох сторін». Станьте на бік людей, а не воєнних злочинців», - звернувся Кулеба до лідерів держав-учасників саміту.

Варто зазначити, що на саміті G20 вже виступив президент Володимир Зеленський. Він представив десять умов України для миру з росією.

Нагадаємо, росія випустила по Україні близько ста ракет. Під удар потрапили об'єкти критичної інфраструктури у Києві, Хмельницькому, Харкові, Львові, Рівному, Вінниці та інших містах.

Згідно зі словами міністра енергетики Германа Галущенка, це був наймасовіший обстріл енергосистеми України з початку повномасштабної війни. Багато міст частково залишилися без світла, по всій країні запроваджено аварійні відключення.

У Києві під удар потрапили також житлові будинки у Печерському районі. Вже відомо про одного загиблого.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО