Столтенберг відвідав центр підготовки бійців ЗСУ в Британії

У середу, 9 листопада, генсек НАТО Єнс Столтенберг відвідав центр програми підготовки бійців ЗСУ в Британії та зазначив, що був вражений навичками українських солдатів.

Про це повідомляє офіційний сайт Північноатлантичного альянсу.

«Я вражений тим, що бачив. Я бачив навички, самовідданість українських солдатів, які тут проходять навчання, і мене надихає те, як багато вони навчаються, як багато вони можуть досягти лише за кілька тижнів, і я впевнений, що це матиме значення на полі бою в Україні», - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО висловив подяку Британії, Канаді, Литві та іншим країнам, які беруть участь у цих навчаннях, щоб підтримати Україну в її захисті. За його словами, союзники та партнери НАТО підтримують Україну на безпрецедентному рівні, але Велика Британія була провідною країною у цих зусиллях упродовж багатьох місяців.

«Це важливий приклад того, що Британія є цінним союзником НАТО, який має велике значення, коли йдеться про надання Україні підтримки в навчанні», - додав Столтенберг.

Раніше стало відомо про те, що Британія передасть ЗСУ ракети середньої дальності для американських NASAMS.

Нагадаємо, 5 жовтня на території Британії та Північної Ірландії розпочалася підготовка базового рівня молодших командирів Збройних сил України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО