Проміжні вибори в США: став відомий попередній прогноз

На проміжних виборах до Конгресу США прогнозується, що Республіканська партія США, як мінімум, отримає контроль над Палатою представників, що серйозно обмежить законодавчу спроможність президента США Джозефа Байдена, який належить до їхніх опонентів, Демократичної партії.

Про це повідомляє BBC з посиланням на дані незалежних оглядачів.

Зараз демократи контролюють Білий Дім і обидві палати в Конгресі - але їхня перевага мінімальна. Вважається, що на проміжних виборах правляча партія втрачає близько 20 місць. При цьому популярність демократів і Байдена знижується, попри те, що американський президент виконав багато передвиборних обіцянок.

Зараз республіканцям треба п'ять місць в Палаті Представників і одне місце в Сенаті, щоб взяти їх під повний контроль. Згідно з прогнозами, тільки в Палаті представників Республіканська партія може отримати 15-25 місць, а що стосується Сенату, то його доля буде залежати від результату боротьби в чотирьох штатах - Пенсільванії, Джорджії, Неваді та Арізоні.

Нагадаємо, в США стверджують, що підсумки майбутніх проміжних виборів до Конгресу Сполучених Штатів, які відбудуться в листопаді, не вплинуть на підтримку, яку Вашингтон надає Києву.

При цьому росія знову намагається втрутитися в результати проміжних виборів в Конгрес США. Для цього активізувалися ботоферми, які поливають брудом кандидатів від Демократичної партії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО