Киян обігріватимуть тепловими гарматами – Кличко

На випадок відсутності в столиці опалення та світла через удари рф, влада Києва готується забезпечувати мешканців теплом різними способами, у тому числі й за допомогою теплових гармат.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю НВ.

«Якщо тепла не буде, ми маємо обігріти кожного киянина. Ми зараз підготували понад тисячу теплопунктів, які можуть перебувати у Києві. Працюємо зараз над збільшенням теплопунктів. Вже закуплено велику кількість електрогенераторів, зроблено запаси палива, їжі. Наразі ми додатково веземо до Києва теплові гармати. Готуємось. Сподіваємося, цього не станеться, але ми маємо бути готові», - заявив Кличко.

Він також повідомив, де планується розміщувати теплопункти.

«Переважною більшістю можуть користовуватися дитячі садки та школи, де вже пройшла тепло-санація, тепломодернізація, де люди можуть деякий час отримувати і тепло, і напої, і допомогу, якщо потрібно», - наголосив Кличко.

Теплові гармати - це обігрівачі, що створюють потужний потік гарячого повітря за допомогою нагрівального елемента та вентилятора. Потужні теплові гармати використовують для обігріву великих приміщень та напіввідкритих просторів.

Раніше Кличко зазначив, що до кінця доби вівторка, 1 листопада, у столиці мають відновити теплопостачання у тих будинках, де воно зникло після російських обстрілів критичної інфраструктури.

Також у КМДА повідомили, що США передали столиці труби для відновлення пошкоджених тепломереж.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО