США передали столиці труби для відновлення пошкоджених тепломереж – КМДА

Читать на русском

Влада США передала труби та трубопровідну арматуру для відновлення централізованого теплопостачання більш ніж 20 тисячам мешканцям Києва.

Влада США передала труби та трубопровідну арматуру для відновлення централізованого теплопостачання більш ніж 20 тисячам мешканцям Києва.

У церемонії передачі допомоги взяла участь посол США в Україні Бріджіт Брінк, передає пресслужба КМДА.

Загальна вартість переданого обладнання - 1,3 млн дол. Загальна протяжність труб, наданих урядом США через USAID Проєкт енергетичної безпеки, становить 11 кілометрів.

Підтримка уряду США дозволить Київтеплоенерго здійснити ремонт зовнішніх ділянок теплової мережі у місцях, які отримали пошкодження внаслідок ракетних ударів.

Термін експлуатації труб та супутніх матеріалів сягає 50 років. До того ж це обладнання – лише частина проєкту допомоги містам України.

«Передані труби – сталеві та полімерні, попередньо ізольовані, використання яких дозволить Київтеплоенерго знизити технічні втрати та скоротити споживання газу. Низькі показники втрати теплової енергії відповідають стандартам Європейського Союзу. Нові труби та сполучні елементи дозволять Київтеплоенерго мінімізувати час перебування квартир, будинків та нежитлових об'єктів без теплопостачання та гарячої води, і є лише частиною допомоги, яку уряд США надає через USAID Проєкт енергетичної безпеки з метою відновлення централізованого теплопостачання у Києві та інших містах України», - йдеться у повідомленні.

Посол Брінк зазначила, що США надає всебічну підтримку Україні від початку вторгнення росії.

«Уряд США надає всебічну підтримку від початку повномасштабного російського вторгнення. Ця підтримка спрямована на забезпечення стійких поставок електрики та тепла до будинків, лікарень, шкіл та підприємств по всій Україні. Ця допомога включає також сьогоднішнє постачання труб для Києвотеплоенерго для відновлення постачання тепла та гарячої води понад 22 тисячам киян. Ми працюємо за своєю Україною, й наші партнерські відносини у 19 областях спрямовані на відновлення енергопостачальної інфраструктури для забезпечення теплом понад сім мільйонів українців», - сказала посол.

Раніше стало відомо про те, що в столиці на час тривог припинятимуть роботи на будмайданчиках.

Також мешканців столиці закликали самовільно не втручатися у систему опалення, оскільки це негативно впливає на її роботу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: