Британія впровадила санкції ще проти чотирьох російських олігархів

Британія запровадила чергові санкції ще проти чотирьох російських олігархів, які причетні до фінансування війни рф проти України.

Про це йдеться у заяві уряду Британії.

За інформацією відомства, санкції запровадили стосовно двох партнерів відомого російського олігарха Романа Абрамовича - Олександра Абрамова та Олександра Фролова. Вони мають великі пакети акцій російського виробника сталі Evraz.

Активи олігархів у Великій Британії були заморожені, оскільки вони фінансували військову машину очільника кремля володимира путіна. Капітал Абрамова оцінюється в 4,1 млрд. фунтів стерлінгів, а Фролова - 1,7 млрд. Також їх інвестиції в нерухомість у Великій Британії становлять близько 100 млн. фунтів стерлінгів.

Крім того, до списку санкцій внесли бізнесменів Айрата Шаймієва та Альберта Шигабутдінова. Їх капітал оцінюють у 902 та 977 млн ​​фунтів стерлінгів відповідно.

Шаймієв є гендиректором компанії «Тататодор», котра займається будівництвом та утриманням доріг у росії. Шигабутдінов володіє групою компаній «ТАІФ», які працюють у сфері енергетики, фінансових послуг та інформаційних комунікацій.

Чотирьом російським олігархам заборонили в'їжджати до Британії або перебувати на її території. На їхні літаки та човни накладено обмеження на посадку в Британії або швартування у британських портах, а їхні активи заморожені.

Нагадаємо, 20 жовтня Британія запровадила нові санкції проти Ірану за постачання в рф дронів-камікадзе, які використовуються для атак на Україну.

Також стало відомо про те, що Британія передасть ЗСУ ракети середньої дальності для американських NASAMS.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО