В ОПУ та МЗС відреагували на масовану ракетну атаку рф

В Офісі президента нагадали про наслідки затягування передачі Україні систем ППО, а в МЗС назвали справжні цілі таких ракетних ударів по інфраструктурі.

Зокрема, свої коментарі оприлюднили радник голови ОПУ Михайло Подоляк та голова МЗС Дмитро Кулеба у Twitter.

«Черговий масований каскадний ракетний удар по десятках міст України. Не сумніваюся, що світові цікаво дивитися на масові руйнування, заморожування цілої країни в прямому ефірі, а потім всерйоз слухати переговорні пропозиції росії. І всіляко відкладатиме передачу Україні систем ППО..», – написав Подоляк.

Водночас, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав не виправдовувати ранкову масовану ракетну атаку росії на енергосистему України, називаючи це їхньою відповіддю, адже росія робить це тому, що в неї «ще є ракети та бажання вбивати українців».

Нагадаємо, окупанти сьогодні знову завдали масованих ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України.

Зокрема, під удар потрапили такі об'єкти у Києві, Харкові, Запоріжжі та Черкаській області. Також були удари по Дніпру та Павлограду.

Сили ППО збили над Україною 44 із понад півсотні російських ракет.

У Києві внаслідок ракетного удару російських окупантів пошкоджено енергетичний об'єкт, який живить близько 350 тисяч квартир. Наразі 80% Києва залишається без водопостачання.

У Харкові перебої з водою та світлом. Частково зупинився наземний транспорт та дві лініі метро.

Українців попередили про екстрені відключення електроенергії внаслідок ранкової атаки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО