Вибухи над бухтою у Севастополі: попередній коментар України та заяви міноборони росії

Причиною ранкових вибухів в окупованому Севастополі могли стати невдалі пуски російських військових ракет протиповітряної оборони. Офіційна інформація готується та буде пізніше.

Про це заявила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону у суботу, 29 жовтня.

«Наразі офіційного підтвердження немає...Невдалий пуск ракет протиповітряної оборони цілком може бути такою причиною, а офіційну інформацію ми отримаємо пізніше», – сказала вона.

Гуменюк додала, що поки, для розуміння кожного, «напевно, це ті самі «бойові комарі», які так непокоять російську владу».

У той же час радник голови МВС Антон Геращенко в Telegram заявив про те, що «в результаті необережного поводження з вибуховими речовинами в Севастопольській бухті вибухнули чотири військові кораблі чорноморського флоту росії – у тому числі фрегат і десантний корабель, серед яких «Адмірал Макаров», носій крилатих ракет «Калібр», з якого в липні випускалися ракети по Вінниці, що забрали життя десятків українців».

Пізніше Геращенко повідомив, що окупанти перекрили вхід до Севастопольської бухти, а також екстрено відключають усі камери відеоспостереження.

Зазначимо, в міноборони росії підтвердили сьогоднішні вибухи в Севастополі. Там заявили, що «була атака на кораблі чорноморського флоту» та «було задіяно 9 безпілотників та сім автономних морських безпілотних апаратів». Також росіяни підтвердили пошкодження морського тральщика «Іван Голубець».

Нагадаємо, сьогодні вночі в Криму пролунали звуки пострілів та вибухів в акваторії Севастопольської бухти. Окупаційна влада заявила, що кораблі відбивали «атаки ворожих БПЛА».

Нещодавно окупанти Криму заявили, що нібито було здійснено «атаку безпілотників» на Балаклавську ТЕС.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО