Шольц про останні удари росії по Україні: Тактика випаленої землі не допоможе виграти війну

Канцлер Німеччини Олаф Шольц засудив недавні удари росії по цивільних об'єктах в Україні як воєнні злочини.

Він заявив про це під час виступу у Бундестазі, передає Spiegel.

«Навіть така тактика випаленої землі не допоможе росії виграти війну. Це лише зміцнює рішучість та наполегливість України та її партнерів. Зрештою, російський бомбовий і ракетний терор — це акт відчаю, так само, як мобілізація російських чоловіків на війну», – зазначив Шольц.

Під час виступу канцлер запевнив, що підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно, а також продовжуватиме політику санкцій проти росії. «Цей курс зберігатиметься доти, доки росія продовжує свою жорстоку агресивну війну», – сказав він.

«Путін не досягне своїх військових цілей. Президент росії спекулює на слабкості Заходу та України. Але путін неправий – ми не слабкі. Європа стоїть разом. Наші альянси сильніші і живіші, ніж будь-коли», – заявив Шольц.

Канцлер Німеччини також наголосив, що всі цивілізовані держави мають об'єднати зусилля та вже сьогодні подумати, як вони могли б підтримати відновлення України після війни.

Нагадаємо, на інфографіці аналітики «Слово і діло» показали, наскільки масовані ракетні удари по Україні 10 жовтня нагадували перший день повномасштабного вторгнення росії.

Також ми писали, які системи ППО обіцяли надати Україні союзники.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО