Контрнаступ ЗСУ дає надію, що війна закінчиться до Різдва – The Times

Успіхи у контрнаступі ЗСУ породили надію серед західних політиків, що Україна переможе росію у війні до кінця 2022 року.

Про це повідомляє The Times.

Британський високопосадовець у своєму коментарі припустив, що «ЗСУ відтіснять окупантів на кордони 23 лютого вже до Різдва». Водночас, за його словами, це станеться лише у тому випадку, якщо українські захисники продовжать контрнаступ у такому ж темпі.

Журналісти зазначили, що думка політиків ґрунтується не на розвідданих, а на саме на досягненнях українських бійців на фронті. Колишній командувач силами США у Європі Бен Ходжес також заявив, що російська армія вже програла війну.

«Виходячи з усього того, що ми бачимо, є відчуття колапсу, принаймні на Донбасі, і я вірю, що до кінця року росіяни будуть витіснені за лінію 23 лютого. Це армія, яка зазнала поразки», – наголосив він.

За його словами, поворотним моментом може бути деокупація Херсона, адже після неї ЗСУ наблизяться до Криму та зможуть атакувати ворога артилерією. Таким чином окупанти потраплять у пастку.

Водночас політолог Маттіа Неллес не вірить, що війна закінчиться до кінця року через те, що у Херсоні велике скупчення російських військ.

Також співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень Франц-Штефан Гаді заявив, що обидві сторони ще не вичерпали свої можливості. Він підкреслив, що і Україна, і рф зараз працюють над створенням вигідних тактичних і стратегічних позицій, щоб продовжувати бої у 2023 році.

«Температура вдарить на полі бою, солдатам стане важче діяти і їхня здатність проводити наступальні операції буде обмежена», – додав експерт.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що взимку війна значною мірою «стихне». Вже після зими почнеться перший етап завершення війни – вихід на адмінкордони України станом на 1991 рік.

Наразі триває контрнаступ ЗСУ на Херсонщині. Від початку жовтня вдалося звільнити від російських окупантів 29 населених пунктів області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО