Українські військові відбили атаки окупантів у районі восьми населених пунктів – Генштаб

Минулої доби українські військові відбили атаки росіян у районах населених пунктів Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Виїмка, Спірне, Невельське та Первомайське.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Авіація Сил оборони за добу завдала сім ударів: підтверджено ураження пункту управління, п'ять місць зосередження озброєння та військової техніки, а також зенітний ракетний комплекс противника. Крім того, збитий один вертоліт Ка-52, один штурмовик Су-25 та вісім безпілотних літальних апаратів.

Ракетні війська та артилерія за минулу добу, зокрема, вразили два командні пункти, 14 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами, а також 8 інших важливих об'єктів противника.

Окупанти за добу 11 ракетних та 10 авіаційних ударів, здійснили понад 65 обстрілів з РСЗВ. Постраждали понад 35 населених пунктів, серед них – Рідкодуб, Слов’янськ, Краматорськ, Білогорівка, Бахмут, Нетайлове, Водяне, Мар’їнка, Времівка, Кривий Ріг, Запоріжжя, Залізничне та Миколаїв.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін. На інших напрямках противник здійснив обстріли з танків та артилерії різних типів:

  • на Сіверському напрямку – у районах населених пунктів Українське Чернігівської області та Басівка, Писарівка та Кияниця Сумської області;

  • на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Новосадове, Терни, Ямпіль, Сіверськ, Верхньокам'яне та Спірне;

  • на Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Федорівка, Роздолівка, Веселе, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Зайцеве, Торецьк, Майорськ, Неліпівка та Юр’ївка;

  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Первомайське, Водяне, Карлівка, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії обстріляно райони населених пунктів Времівка, Велика Новосілка, Нескучне, Новоукраїнка, Пречистівка, Вугледар, Павлівка, Микільське, Рівнопілля, Ольгівське, Залізничне та Мала Токмачка;

  • на Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони понад 45 населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

«За уточненою інформацією, підтверджено ураження особового складу та військової техніки противника в Запорізькій області за попередні дні. Це – один район зосередження особового складу, три склади з боєприпасами, понад двадцять одиниць озброєння та військової техніки, один зенітний ракетний комплекс С-300. Загалом, понад двісті п’ятдесят окупантів отримали поранення. Інформація щодо ліквідованих уточнюється», – розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, українські захисники деокупували село Торське на Донеччині. Крім того, від окупантів повністю зачищено Лиман.

Президент Володимир Зеленський підтвердив звільнення селища Архангельське та села Миролюбівка у Херсонській області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО