Розстріл колони під Куп’янськом: знайдено ще тіла кількох жертв

Внаслідок розстрілу автоколони з людьми у Куп’янському районі Харківської області загинули 24 людини, у тому числі - вагітна жінка і 13 дітей.

Про це голова Харківської ОВА Олег Синегубов повідомляє у Телеграмі.

«Такі жахливі наслідки обстрілу колони із семи автомобілів окупантами між селищами Курилівка та Піщане, що в Куп’янському районі. Це так звана «сіра зона». Росіяни майже впритул обстріляли цивільних», - розповів керівник області.

Синєгубов додав з посиланням на данні поліції, що обстріл відбувся 25 вересня близько 9 ранку.

Згідно з даними СБУ, декільком людям вдалося врятуватися, зараз вони дають свідчення.

Наразі встановлюються особи убитих росіянами громадян, триває всебічне документування та збір доказів цього злочину для Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, що у суботу, 1 жовтня, у Куп’янському районі на Харківщині виявили обстріляну колону з автомобілями, де перебували цивільні.

Також російські війська у п’ятницю, 30 вересня, завдали ракетного удару по околиці Запоріжжя. Після оголошення повітряної тривоги у місті було чути близько 12-13 вибухів.

Пізніше стало відомо, що ракетна атака з боку росії сталася приблизно о 7:30. Було обстріляно цивільну гуманітарну автоколону з мирними жителями на виїзді із Запоріжжя в районі авторинку. Люди стояли в черзі на виїзд на тимчасово окуповану територію, щоби забрати своїх родичів або відвезти допомогу. У результаті ракетного удару загинули 30 осіб. Ще 88 отримали поранення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО