За тиждень українських прапорів на Донбасі стане ще більше – Зеленський

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що у Лимані Донецької області підняли український прапор. За його словами, ЗСУ продовжать звільняти область від російських окупантів.

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

Зеленський наголосив, що у Лимані все ще тривають бойові дії, однак жодного сліду від псевдореферендуму не залишилось.

«Ось росія влаштувала фарс на Донбасі. Фарс, який хотіла подати як нібито референдум. Щось там зображали, водили автоматників по будинках, носили папірці, пропагандисти це знімали в тій частині Донбасу, яку вони контролювали. А зараз там український прапор», – зазначив президент.

За його словами, протягом тижня звільнених населених пунктів на Донбасі стало більше, а ще за тиждень ЗСУ встановлять там більше українських прапорів. Він підкреслив, що для України це логічно, а для росіян – «нестиковки», адже псевдореферендуми відбулися, а українські захисники продовжують звільняти села та міста.

Глава держави заявив, що в рф вже почали шукати винних та звинувачувати у чергових поразках генералів.

«Поки ви всі не вирішите проблему з тим одним, хто все це розпочав, хто почав цю безглузду для росії війну проти України, вас будуть вибивати по одному, роблячи цапами-відбувайлами, щоб не визнавати, що ця війна є історичною помилкою для росії. Україна поверне своє. І на сході, і на півдні. І те, що пробували анексувати зараз, і Крим, який називають анексованим з 2014 року», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, у суботу, 1 жовтня, бійці Збройних сил України увійшли до Лиману Донецької області. Міноборони росії заявило про виведення своїх військ з міста.

Раніше у мережі з’явилось відео, як бійці ЗСУ закріплюють прапор України на стелі при в’їзді в місто.

Також повідомляли, що поблизу Лиману ЗСУ звільнили населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве та Ставки. Наразі там тривають стабілізаційні заходи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО