Зеленський відреагував на анексію рф частини територій України

Псевдореферендуми рф - це елементи агресії проти України і кожен причетний до організації чи проведення цього фарсу, буде притягнутий до відповідальності.

Про це повідомив президент Володимир Зеленский під час свого вечірнього звернення до українців 30 вересня.

«Псевдореферендуми – це елементи агресії проти суверенної держави, і кожен, хто причетний до організації чи проведення цього фарсу, буде притягнутий до відповідальності. Сьогодні я говорив з прем’єр-міністрами Японії та Данії. Звичайно, вони засудили чергові російські кроки до ескалації. Дякую їм за підтримку!», - повідомив Зеленський.

Також президент висловився про анексію російським диктатором частини територій України.

«У Москві сьогодні відбувся якийсь черговий фарс. Щось там зазначали. Щось там скандували. Співали на площі. Говорили про Запоріжжя... Коли вони самі в Запоріжжі влаштували таке. Нелюди. Вічна пам'ять усім загиблим від російських терактів!», - наголосив він.

Президент подякував державам-партнерам за підтримку та особисто лідеру амерканців Джо Байдену.

«Дякую й усім лідерам держав-партнерів, усім політичним і громадським діячам світу, які вже доволі оперативно висловилися на захист України та міжнародного права! Дякую особисто Президенту Байдену, Конгресу, нашим друзям у Європі й усім, хто вже посилює санкції проти росії і вже робить потужні кроки для збільшення оборонної та фінансової підтримки України!», - сказав президент.

«Ми маємо звільнити всю нашу землю, і це буде найкращий доказ того, що міжнародне право й людські цінності не зламати жодній державі-терористу, навіть такій знахабнілій, як росія. Ми маємо суттєві результати на сході нашої країни. Про це вже достатньо публічної інформації. Всі чули, що відбувається в Лимані Донецької області. Це кроки, які означають для нас багато», - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, президент рф володимир путін сьогодні, 30 вересня, оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

На рішення росії відреагували в ЄС.

В США також засудили шахрайську спробу рф анексувати суверенну українську територію і запевнили, що й надалі підтримуватимуть Україну в її боротьбі за звільнення своїх земель.

Сьогодні також відбулось засідання РНБО. Одразу після його завершення Володимир Зеленський виступив зі зверненням, на якому повідомив – Україна підписала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО