НАБУ і САП завершили розслідування справи нардепа Трухіна

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою народного депутата у спробі підкупу патрульних поліцейських.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про нардепа Олександра Трухіна.

«Прокурором САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ ухвалено рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно народного депутата України ІХ скликання, який за «150 тисяч» намагався підкупити патрульних поліцейських. На сьогодні матеріали провадження відкриті стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

У НАБУ нагадали, що за версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталось за його участю. Лояльність стражів порядку підозрюваний оцінив у 150 тисяч. І хоча він не уточнив, про яку грошову одиницю йдеться, сама по собі факт такої пропозиції, незалежно від пропонованої суми, є караним корупційним злочином.

Нагадаємо, генпрокурор погодив підозру нардепу Трухіну, яку підготували детектив НАБУ і прокурор САП. За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без вказівки грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталося за його участю.

Як стверджує САП, за словами нардепа, ці гроші перебували в автомобілі, яким він їхав. Пізніше Вищий антикорупційний суд визначив нардепу Трухіну заставу з обов'язками.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО