Компенсації за оренду житла: ВАКС виправдав екснардепа Колєснікова

Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього народного депутата VIII скликання від обвинувачень у незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві в розмірі 738,74 тисяч грн.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила начальниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

«20 вересня 2022 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала невинуватим депутата Верховної Ради VIII скликання у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, та виправдала у зв'язку із недоведеністю наявності в його діях складу даного кримінального правопорушення», – сказала вона.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про екснардепа від фракції «Опозиційного блоку» Дмитра Колєснікова. Саме його обвинувачували у зловживанні службовим становищем для отримання компенсації в розмірі 738,74 тисяч грн.

Вирок ухвалила колегія у складі: головуючий Віталій Крикливий, суддів Маркіян Галабала і Віктор Ногачевський. Водночас Ногачевський не погодився з більшістю і виніс окрему думку. На його переконання, Колєснікова треба було визнати винуватим.

Вказаний вирок ще не набув чинності і може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, з грудня 2014-го до жовтня 2018 року Колєсніков незаконно отримав із державного бюджету компенсацію витрат на винайм номеру в готелі «Київ» у сумі 738,74 тис. грн нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Однак, як встановили детективи, насправді власне житло в столиці у народного депутата було і він свідомо приховав цей факт. Справу передали до суду 22 червня 2020 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО