Зеленський: росія випустила по Україні понад 3800 ракет

З початку повномасштабного вторгнення російські окупанти випустили по території України понад 3800 ракет.

Про це розповів президент Володимир Зеленський у новому відеозверненні.

«Жодна ракета не наблизить росію до її мети – підкорення України не буде. І кожна ракета наближає росію до більшої міжнародної ізоляції, до більшої економічної деградації та до ще чіткішого історичного засудження», – сказав він.

Зеленський заявив, що на кожен прояв російського терору має бути жорстка та принципова реакція. За його словами, тому ЄС має ухвалити 8 санкційний пакет проти рф, а США має юридично визнати росію державою-терористом.

Крім того, президент зазначив, що потрібен прогрес у наданні України систем протиповітряної оборони. З низкою країн вже є певні домовленості, а наразі українські дипломати працюють з іншими, щоб захистити територію від ворожих ракет.

Нагадаємо, у ГУР Міноборони розповіли, що у росії закінчуються точні ракети «Іскандер», їх залишилося менше 200. Однак рф накопичила багато застарілих ракет С-300, яким вже понад 30 років і їх треба утилізувати.

Також військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що російські ракети берегової оборони П-800 «Онікс», якими окупанти раніше часто обстрілювали Одеську область та інші прибережні регіони, зараз для російської армії стали великим дефіцитом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО