Контрнаступ ЗСУ на Харківщині: Генштаб повідомив про звільнення понад 20 населених пунктів

Представники Генштабу підтвердили успішну роботу українських військових на Харківщині. У ході активних бойових дій вдалося деокупувати низку міст та сіл. Також ЗСУ прорвалися углиб позицій ворога.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов під час брифінгу у четвер, 8 вересня.

Він нагадав, в рамках проведення оборонної операції на Харківському напрямку з метою відновлення втрачених територій від початку тижня Збройні сили України у взаємодії з підрозділами Національної гвардії та іншими силовими структурами ведуть активні дії на визначених напрямках.

«Наразі військові частини вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів. В ході ведення активних дій на Харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів», - розповів Громов.

Контрнаступ ЗСУ на Харківщині триває.

Нагадаємо, у вечірньому зверненні 7 вересня президент Володимир Зеленський також підтвердив, що з Харківської області надходять добрі новини від ЗСУ.

За даними аналітиків, українські військові 6 вересня провели контратаку в Харківській області в районі Балаклії та, ймовірно, відкинули росіян на лівий берег річок Сіверський Донець та Середня Балаклійка.

Як повідомив розслідувач Христо Грозєв, російські окупаційні війська надвечір 7 вересня почали відступати з Балаклії. Влада самої Балаклії закликала поки дотримуватися тиші про роботу ЗСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО