З 1 вересня очне навчання розпочнуть у понад 3,5 тис. шкіл – МОН

З 1 вересня навчальний процес розпочнуть 12,9 тис. закладів загальної середньої освіти, з них понад 3,5 тис. – за партами.

Про це в етері телемарафону розповів начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко.

«В Україні новий навчальний рік почнуть приблизно 12 900 шкіл, і 3539 з них готові і розпочнуть очну роботу, тобто у звичному для всіх режимі. Ще 3 867 будуть працювати у змішаному режимі», – зазначив він.

Відомо, що повністю дистанційно планують працювати 5 497 закладів. Якщо сховища в школі не можуть вмістити всіх учнів та персонал школи, заклад може запровадити позмінне навчання, або змішане.

«Дирекція школи за рекомендаціями військових адміністрацій вирішує, яку форму навчання обрати. Також формат навчання може бути змінений протягом навчального року», – додав Кононенко.

Нагадаємо, у Сумській області планують запровадити змішану форму навчання. Можливість облаштувати укриття є не у всіх школах.

У Києві 138 тисяч школярів розпочнуть навчальний рік у режимі офлайн. КМДА показала фото укриттів, де ховатимуться діти та вчителі під час повітряної тривоги.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО