Кулеба пояснив Європі, як можна обґрунтувати припинення видачі віз росіянам

Європа може легко обґрунтувати заборона видачі віз російським громадянам. Існують санкції щодо росії, впроваджені Всесвітньою туристичною організацією ООН. Ці санкції цілком застосовні для відмови у видачі росіянам віз до країн-членів Європейського Союзу.

Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

«Ще у квітні Всесвітня туристська організація ООН призупинила діяльність росії, оскільки «Туризм - це стовп миру і міжнародної дружби... Дії росії непрощенні та суперечать самим принципам UNWTO» - нагадав він.

Кулеба зазначив, що це - відмінний аргумент для Євросоюзу і країн Великої сімки, який дозволить на абсолютно законних підставах заборонити видачу і продовження віз громадянам країни-терориста.

Нагадаємо, дві країни Євросоюзу підтримують рішення влади Естонії заборонити росіянам в'їзд в країну, водночас в МЗС Литви вважають, що візові обмеження діють більш ефективно, якщо вони приймаються на рівні Євросоюзу.

Влада Латвії має намір переглянути вже видані громадянам рф візи та посвідки на проживання - їх збираються анулювати за підтримку війни в Україні.

У Польщі працюють над концепцією відмови росіянам у видачі віз, тому можна очікувати рішення з цього питання вже в найближчі тижні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО