США готують новий пакет військової допомоги Україні вартістю в мільярд доларів – Reuters

Сполучені Штати Америки приступили до підготовки нового, вісімнадцятого пакету військової допомоги для України. Його вартість складе мільярд доларів.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на власні джерела.

За даними агентства, це буде один з найбільших одноразових пакетів військової допомоги для України. У його складі будуть додаткові боєприпаси для РСЗВ HIMARS, боєприпаси для зенітно-ракетних систем NASAMS, а також 50 броньованих медичних машин на базі бронетранспортера M113.

Передбачається, що про новий пакет оголосять наступного понеділка, 8 серпня. При цьому чиновники кажуть, що вартість пакета може змінитися в залежності від того, як буде узгоджено його остаточний вміст. Але навіть якщо він буде затверджений в поточному вигляді, він доведе загальний обсяг військової допомоги США для України до 8,8 млрд доларів.

Нагадаємо, 1 серпня президент США Джозеф Байден підписав новий, сімнадцятий пакет військової допомоги для України загальною вартістю в 550 мільйонів доларів. До нього увійдуть боєприпаси до артилерійських гармат калібру 155 мм і ракети для РСЗВ HIMARS.

Того ж дня Україну прибули ще чотири додаткові одиниці високоточних ракетних систем HIMARS. Таким чином, Україна має вже 16 таких систем.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО