Готуються до контрнаступу ЗСУ: мер Мелітополя розповів про перекидання техніки військ рф

Російські окупанти перекидають важку техніку на Херсонщину через територію захоплених районів Запорізької області. Таким чином вони намагаються захиститися від контрнаступу ЗСУ.

Про це у ефірі телемарафону у вівторок, 26 липня, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, місцеві жителі повідомляють, що минулої доби у бік Херсона проїхало кілька десятків ворожої техніки.

«Окупанти перекидають важку військову техніку з лінії фронту. Вчора через Мелітополь у бік Херсона проїхало три колони, перша з Токмака, Новофіліпівки та через Вознесенку, близько 20 одиниць танків, друга колона – через центральний проспект міста Мелітополь пройшла гусенична техніка (20), третя колона проходила через Новий Мелітополь (понад 30 одиниць техніки ). Саме з боку Херсона ЗСУ готуються до контрнаступу, тож окупанти намагаються захистити себе», - зазначив мер.

Також він повідомив, що евакуація із тимчасово захоплених територій на підконтрольну територію України неможлива. На блокпості у Василівці понад 5000 тисяч осіб та понад 1200 машин.

«Люди сплять на узбіччі в машинах понад сім діб, росіяни не випускають мешканців. Також підтвердився факт загибелі 5 людей, які стояли у черзі, щоб виїхати з окупації», – додав Федоров.

Нагадаємо, у Мелітополі окупанти розмістили техніку на кисневому заводі та в ліцеї.

В ОПУ повідомили, коли ЗСУ підуть у контрнаступ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО