Резніков розповів про хід мобілізації в Україні

В Україні на сьогоднішній день немає проблем із мобілізацією. Практично всі необхідні позиції заповнені, йде набір за певними спеціальностями.

Про це міністр оборони Олексій Резніков розповів в ефірі телемарафону.

«Проблем із мобілізацією немає. Я постійно комунікую з Генштабом та головнокомандувачем ЗСУ. У нас, за великим рахунком, заповнені всі необхідні позиції. Якщо сьогодні відбувається мобілізація, це за певними спеціальностями. Наприклад, є програма підготовки наших воїнів у Великій Британії… Для таких відряджень та підготовки можуть шукати додаткових фахівців, бажано зі знанням англійської мови», – повідомив Резніков.

Територіальні центри комплектації продовжують працювати, додав він. При цьому, за словами міністра, якщо вручається повістка, то йдеться не про мобілізацію: «Мова про те, що деякі люди переїхали і не стали на облік. Тому вручення повісток чоловікам призовного віку означає, що вони мають прийти до місцевого центру комплектації, показати документ. Там перевірять – він на обліку чи у резерві».

Резніков додав, що він категорично заперечує ідею вручення повісток за будь-які порушення, за ДТП тощо.

Раніше Резніков повідомив, що діяльність сектору безпеки та оборони забезпечують близько мільйона людей у різних структурах. Зокрема, у ЗСУ мобілізовано 700 тисяч осіб.

Нагадаємо, «Слово і діло» разом із адвокатом розбиралося, які види повісток існують в Україні, а також хто і де може їх вручати.

Тим часом петиція до Володимира Зеленського із проханням заборонити роздачу повісток на вулиці та в інших громадських місцях набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Крім того, Верховна рада підтримала у першому читанні законопроєкт, який розширює перелік громадян, які не підлягають призову під час мобілізації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО