Україні потрібно більше HIMARS і сучасної зброї, щоб зупинити війну – голова МЗС Латвії

Латвія закликає посилити військову підтримку України і надати більше сучасного озброєння, зокрема ракетні системи HIMARS.

Про це повідомляє міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич.

«П'ять місяців з того часу, як росія напала на Україну, у той час, як Україна продовжує боротися, ми повинні продовжувати підтримувати її, замість порожніх розмов потрібно більше HIMARS та інших сучасних систем озброєння, щоб зупинити війну», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Рада ЄС формалізувала рішення про надання Україні додаткових 500 млн євро військової допомоги. Майже всю суму спрямують на закупівлю техніки.

Додамо, Сполучені Штати Америки разом з союзниками навряд чи зможуть задовольнити абсолютно весь попит України на реактивні системи залпового вогню HIMARS, але нададуть їх стільки, скільки зможуть.

Колишній спеціальний представник Сполучених Штатів Америки в Україні Курт Волкер заявляв, що Західне та американське озброєння, яке надходить в Україну, вже змінює баланс на фронті. Ситуація ще більше зміниться на користь Збройних сил України, коли прибуде більша кількість озброєння.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО