Арестович передрік Кримському мосту обов'язкове знищення

Побудований російськими окупантами Кримський міст обов'язково буде знищений. Його будівництво було проведено незаконно, Крим - територія України, тому міст фактично є українською власністю, і Україна може робити з ним все, що забажає.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

Арестович нагадав, що Україна пообіцяла західним партнерам не застосовувати з ахідне озброєння проти цілей безпосередньо на території росії. Однак Крим - це визнана всім цивілізованим світом територія України, тому Україна може атакувати будь-які російські цілі на півострові.

«Не бити по російській федерації? Так не будемо бити. У нас цілей на території України вистачає. Кримський міст першою частиною проходить територіальними водами України. Це наша територія... Це незаконна споруда, побудована в територіальних водах України. Вишки Бойка були незаконно захоплені... що з ними сталося? На Кримський міст чекає та ж доля» - пообіцяв він.

Нагадаємо, українські військові 20 червня завдали удару по буровим платформам в Чорному морі, які росіяни захопили у 2014 році після анексії Криму. Платформи були знищені; вони функціонували, як пункти укріплення для повного контролю російськими окупантами частини Чорного моря.

У ГУР МО зазначили, що Україна може використовувати РСЗВ HIMARS проти російських об'єктів, в тому числі тих, що знаходяться в анексованому Криму. Військові об'єкти рф в Криму є одними з цілей, які повинні вразити українські війська.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО