Війна в Україні: Резніков розповів, на який місяць припав пік втрат ЗСУ

Найбільший пік втрат Збройних сил України під час повномасштабної війни з росією був у травні.

Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив в інтерв'ю ВВС.

Він наголосив, що дані втрат розкрити не може, щоб «не дарувати ворогові деталі», але вони значно відрізняються від величезних втрат росіян.

«Найбільший пік наших втрат був у травні. Коли Михайло Подоляк та президент говорили у червні (100-200 загиблих на день – ред.) – малися на увазі саме вони. Тоді перевага ворога була найбільшою, особливо на Донбаському напрямку – вони використовували до тисячі артилерійських снарядів за годину. Це був шалений тиск, а у нас не було можливості їм відповідати: у нас не було стільки набоїв. В травні-місяці дійсно до ста хлопців і дівчат, на жаль, гинуло, і до 300-400 було поранених», – розповів Резніков.

Ситуація почала змінюватися, за його словами, завдяки зброї 155 калібру – М777, М109, «Цезарям», Panzerhaubitze тощо.

«А як приїхали всім відомі HIMARS – то, ви знаєте, коли ми точно, дуже чітко попадаємо у їхні склади й командні центри, – це починає змінювати картину бою дуже суттєво. І я маю надію на додаткові HIMARS, додаткові М-270 MLRS, які вже три заїхали і будуть ще від наших партнерів. Я вже не кажу про Чорне море. Деокупація острова Зміїний – це аж ніяк не акт доброї волі, вони накивали п'ятами звідти», – додав глава Міноборони.

Раніше у Міністерстві оборони пояснили, чому засекречено дані про втрати на війні.

Нагадаємо, 1 червня Володимир Зеленський заявив, що в ході війни з росією щодня гинуть від 60 до 100 українських військових, ще близько півтисячі зазнають поранень.

У середині червня Давид Арахамія сказав, що на Донбасі за останні два тижні зросла кількість втрат ЗСУ. Щодня гинуть або зазнають поранень до тисячі українських військових.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО