Зеленський призначив нового керівника Чернівецької ОВА: що про нього відомо

Президент України Володимир Зеленський призначив Руслана Запаранюка новим головою Чернівецької обласної державної адміністрації замість звільненого раніше Сергія Осачука.

Відповідні укази № 485/2022 та № 486/2022 опубліковані на сайті Офісу президента.

«Призначити Запаранюка Руслана Васильовича головою Чернівецької обласної державної адміністрації», - ідеться в указі № 486/2022.

Як зазначається, під час зустрічі в Офісі президента Зеленський висловив переконання, що знання регіону та його специфіки допоможе Запаранюку успішно реалізувати поставлені перед ним завдання.

«В умовах воєнного стану через повномасштабне вторгнення рф пріоритетом для держави є злагоджена робота митниці, що не перешкоджає руху гуманітарних вантажів, облаштування пунктів пропуску на державному кордоні, надання соціальних послуг тимчасово переміщеним особам, які були вимушені виїхати з регіонів України, де ведуться бойові дії, тощо», - зауважили в ОПУ.

Зазначимо, що Руслан Запаранюк народився 1974 року в с. Нижні Станівці Чернівецької області. У 1997 році закінчив Чернівецький державний університет ім. Ю. Федьковича за спеціальністю «фізик, викладач», у 2003 році - Чернівецький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю «економіст з обліку та аудиту».

Запаранюк працював на різних посадах у фінансовому секторі Чернівецької області. З липня 2014 року і до цього часу був начальником філії Чернівецького обласного управління АТ «Ощадбанк».

На місцевих виборах у 2020 році Запаранюк балотувався до обласної ради від партії «Єдина Альтернатива», але не пройшов. Є непублічною людиною, в скандалах не був помічений.

Нагадаємо, що напередодні Кабінет міністрів погодив звільнення Сергія Осачука з посади голови Чернівецької ОДА.

Окрім цього, Зеленський пояснив, чому провів кадрові перестановки серед послів за кордоном.

Також на початку червня заступникові голови Чернівецької ОВА Артуру Мунтяну повідомили про підозру у справі про розкрадання гуманітарки.

У СБУ зазначили, що йдеться про справу зі привласненням карет швидких, які надіслали з Італії як гумдопомогу. 6 червня Мунтяну обрали запобіжний захід та відсторонили від посади.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО