У Чернівцях затримано російського диверсанта: він готував вибухи на об'єктах залізниці

Читать на русском
Російський диверсант прибув із однієї з близькосхідних країн. Він збирав дані про постачання озброєння та військової техніки, розвідував місцезнаходження резервуарів з пальним та дислокацію ЗСУ на Буковині.

Служба безпеки України затримала у Чернівцях російського диверсанта, який готував вибухи на об'єктах «Укрзалізниці» та логістичних складах.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

За червень затримано 30 диверсантів, третину з них у Києві – МВСУпродовж червня поліція затримала в Україні 30 диверсантів, з них 11 було виявлено у Києві.

«За даними слідства, затриманий перебував на агентурному зв’язку підконтрольних росії спецслужб т.зв. «днр», має паспорт громадянина України та Київську прописку, але тривалий час перебував на «консервації» в одній з близькосхідних країн. Після початку повномасштабної агресії рф агент отримав від своїх «кураторів» завдання прибути в Україну для збору розвідданих щодо транспортних каналів постачання озброєння та військової техніки для нашої держави. Крім того, зловмисник мав розвідувати місця розташування резервуарів з пальним і дислокацію українських військових підрозділів на Буковині», – повідомили у спецслужбі.

За допомогою отриманих даних затриманий планував здійснити диверсії, зокрема вибухи на об'єктах залізниці та логістичних складах.

Диверсанту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі або терористичній організації) УКУ та заарештували.

Нагадаємо, СБУ також нейтралізувала розгалужену агентурну мережу російської ФСБ. У Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській та Вінницькій областях було затримано 19 ворожих агентів. Вони, зокрема, коригували ракетні обстріли українських міст.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: