Уряд погодив звільнення глави Чернівецької ОВА

Читать на русском
Кабінет міністрів погодив звільнення голови Чернівецької обласної військової адміністрації з посади.

Кабінет міністрів погодив звільнення Сергія Осачука з посади голови Чернівецької ОДА.

Про це представник уряду у Верховній раді Тарас Мельничук написав у Telegram.

«Погоджено звільнення: Осачука Сергія Дмитровича з посади голови Чернівецької обласної державної адміністрації», - сказано в повідомленні.

На сайті електронних петицій 10 червня з'явилося звернення до президента Володимира Зеленського з проханням звільнити голову Чернівецької ОВА Сергія Осачука.

«Систематичні порушення із волонтерською допомогою із країн європи: гуманітарна допомога та скандал із привласненням авто швидкої допомоги та безпосередня причетність до оборудок у воєнний час, як очільника військової адміністрації», - зазначив автор петиції.

Водночас, станом на 14 червня петиція набрала лише 1830 голосів із 25 тисяч необхідних, щоб її розглянув президент.

Нагадаємо, на початку червня заступникові голови Чернівецької ОВА Артуру Мунтяну повідомили про підозру у справі про розкрадання гуманітарки.

У СБУ зазначили, що йдеться про справу зі привласненням карет швидких, які надіслали з Італії як гумдопомогу. 6 червня Мунтяну обрали запобіжний захід та відсторонили від посади.

Також ми писали, що одеські правоохоронці викрили в незаконному використанні гуманітарної допомоги керівника благодійної організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: