Україна тепер може брати участь у розробці нових стандартів НАТО – звернення Зеленського

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 12 липня, 139-го дня війни проти російських окупантів. Президент розповів, що країна-агресор вже дуже добре відчула, що таке сучасна артилерія та подякував звичайним людям, які працюють і, попри все, залишаються в Україні.

Основне зі звернення президента:

  • Україна стала асоційованим членом спеціальної багатосторонньої програми НАТО щодо технологічної взаємосумісності. Україна тепер не лише впроваджує у себе стандарти НАТО, а може брати участь в розробці нових стандартів.

  • Сьогодні були чергові удари по Миколаєву - ракетами, артилерією. Окупанти знову били по Харкову і громадах області - Старий Салтів, Золочів, Байрак та інші. Є жертви - поранені і вбиті. На Донбасі не припиняються спроби штурмів, ситуація там не стає легшою, а втрати меншими.

  • Країна-агресор вже дуже добре відчула, що таке сучасна артилерія, і у них не буде безпечного тилу ніде на нашій землі, яку вони окупували. Вони відчули, що операції наших розвідників для захисту своєї батьківщини - на порядки сильніше.

  • Провів переговори з Маріушем Блащаком - віце-премʼєр-міністром і міністром оборони Польщі. Він привіз нам «Краби» - ті, які потужно нагодують нашого ворога вогнем.

  • Україна зможе захистись. Україна зможе відбудуватись. Україна зможе реалізувати всі свої зовнішньо-політичні цілі. Коли заради цього щиро працюють мільйони людей - кожен і кожна на своєму рівні - результат буде обовʼязково.

  • Підписав указ про нагородження наших героїв. 156 воїнів відзначені державними нагородами. 56 з них посмертно.

  • Дякую усім людям, які не зважаючи ні на що залишаються в країні. Які щодня роблять свою справу. З вірою в Україною, з вірою в перемогу.

Напередодні Зеленський заявив, що рішення Канади про санкційний виняток буде сприйматися в рф як прояв слабкості.

Нагадаємо, що Зеленського просять заборонити роздавати повістки на вулиці та блокпостах. На сайті президента зареєстровано відповідну петицію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО