Літаки росії провели авіарозвідку та намагалися завдати ударів по Зміїному

У середу, 6 липня, російські літаки провели аеророзвідку щодо ситуації на острові Зміїний, а також намагалися завдати по ньому ударів.

Про це повідомила голова об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Прапор на острові знаходиться, чекає свого часу. Інформаційне повідомлення про це, звісно, ​​збентежило наших ворогів. Вони намагалися провести авіаційну розвідку та завдати ударів», - зазначила Гуменюк.

Але помітивши загрозу, що може бути застосована зброя ЗСУ під час наближення літаків, уточнила Гуменюк, «вони свої наміри відкоригували і поки що тримаються подалі».

Нагадаємо, 30 червня внаслідок військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону та залишили острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі». Але згідно з оцінкою британської розвідки, окупанти пішли звідти через ізоляцію гарнізону і його вразливість для ударів України.

За підрахунками ЗМІ, за чотири місяці перебування на Зміїному російська армія втратила на самому острові та в навколишніх водах техніки на 915 млн доларів.

При цьому, як припустився Олексій Арестович, ЗСУ не займатимуть острів, щоб не повторювати помилок росіян.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО