Арестович прокоментував ситуацію із забороною пересування для військовозобов'язаних

Рішення Генерального штабу Збройних сил України, в якому йде мова про заборону військовозобов'язаним українцям залишати місце проживання без дозволу воєнкомів, швидше за все буде переглянуто найближчим часом.

Про це розповіді радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

«Війна - занадто серйозна справа, щоб довіряти її військовим... Президент вже виступив і підвів риску під цією справою ... Завтра доповідають міністр оборони, начальник Генштабу і головком з приводу цієї ініціативи. Все буде переграно в розумні рамки. Україна - вільна країна, тут не можна людям нав'язувати, потрібно розмовляти» - сказав він.

За словами Арестовича, не повинно бути такого, щоб способи постановки населення на військовий облік завдавали шкоди країні, руйнуючи її економіку і соціальні зв'язки.

Раніше в Генштабі повідомили про те, що військовозобов'язаним чоловікам для виїзду з місця проживання потрібен дозвіл військкомату.

Пізніше Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що військовозобов'язані, які планують виїзд за межі своїх районів і областей, повинні взяти дозвіл у військкоматі.

Глава держави Володимир Зеленський відреагував на нові обмеження на переміщення по країні для військовозобов'язаних і доручив Генштабу доповісти йому детальніше про ці правила. А в Раду внесли законопроєкт №7522, що пропонує дозволити вільне переміщення призовників, військовозобов'язаних і резервістів по території України без обов'язкового отримання дозволу на це в територіальному центрі (військкоматі).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО