Україна не буде вступати в переговори з росією, поки не розіб'є її – Подоляк

Україна не буде проводити жодних переговорів з росією, оскільки зараз такі переговори неможливі. До питання переговорів можна буде повернутися, коли Україна почне здобувати перемогу.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі Національного телемарафону.

Подоляк зазначив, що росія зараз за допомогою різних каналів - через власних політиків, куплених москвою політиків інших країн та інше проросійське сміттєве лобі - закликає до переговорів з Україною. Паралельно з цим росія продовжує окуповувати території України, скоює військові злочини, вбиває мирних людей. Тобто, мирне врегулювання з точки зору бажаючих піти на переговори означає, що Україна повинна пробачити росії всі військові злочини та відмовитися від втрачених територій і людей.

«І в цей час виходить якийсь черговий розумник і з усією серйозністю каже: «Напевно потрібно якось підходити до мирного врегулювання». Що значить мирне? Це ми чи що напали на рф? У чому мирне врегулювання?.. Цинічний вбивця пограбував, вбив, захопив. Сідайте з ним за стіл переговорів і говорите, що він добропорядний громадянин. Нам з усією серйозністю це пропонують... Ні, це неможливо» - обурився Подоляк.

Радник глави ОПУ додав, що переговори будуть проходити тільки на умовах України й ніяк інакше. До цього питання варто повернутися після того, як росія почне зазнавати серйозних поразок.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс заявила, що переговори з володимиром путіним на даному етапі не приведуть до миру. Спочатку потрібно перемогти росію, а потім вести переговори.

Влада Німеччини виступає проти мирного договору між Україною і рф, який буде складено на умовах президента країни-агресора.

Україна може відновити переговори з росією після контрнаступу української армії. Він повинен відбутися ближче до кінця літа.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО