Зеленський прокоментував звільнення українськими військами острова Зміїний

Президент України Володимир Зеленський прокоментував звільнення острова Зміїний від російських окупантів. Він зазначив, що це невеликий крок в рамках війни, але значний в плані звільнення Чорного моря від росіян і звільнення України в цілому.

Про це він розповів у своєму відеозверненні за підсумками 30 Червня.

«Безперечно, головне слово сьогодні - Зміїний. Мабуть, так само багато говорили про Зміїний тільки в той день, коли туди прибув російський корабель. Потім корабель відбув назавжди, а тепер і острів знову вільний. Я вдячний Головному управлінню розвідки, бійцям «Альфи», вдячний нашим артилеристам, пілотам армійської авіації та повітряних сил, командуванню «Олександрія». Острів Зміїний - це стратегічний пункт, і це значно змінює ситуацію в Чорному морі. Це ще не гарантує безпеку, це ще не гарантує, що ворог не повернеться. Але це вже значно обмежує дії окупантів. Крок за кроком ми витіснимо їх з нашого моря, з нашої землі, з нашого неба» - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні вранці в ОК «Південь» повідомили, що в результаті військової операції України російські військові спішно евакуювали залишки гарнізону і покинули острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі».

Зазначимо, керівництво ЗСУ планує встановити безпосередній фізичний контроль над островом Зміїний. Поки він знаходиться під контролем далекобійної зброї.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО