Справа порту «Чорноморськ»: суд дозволив заочне слідство щодо фігуранта-втікача

Вищий антикорупційний суд дозволив заочно проводити розслідування стосовно директора ТОВ «Автотехцентр» Дмитра Травинова, якого слідство вважає посередником в одержанні неправомірної вигоди колишнім виконувачем обов'язків керівника державного підприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ» Ігорем Шевченком.

Таке рішення 14 червня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ оголосило Травинова в розшук. У зв'язку з цим детектив попросив суд надати дозвіл на заочне розслідування стосовно підозрюваного.

«Задовольнити клопотання детектива НАБУ про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні від 15.06.2021 №52021000000000313. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні від 15.06.2021 №52021000000000313 стосовно (Дмитра Травинова – ред.) підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 27 та частиною 4 статті 368 ККУ», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 10 грудня Шевченка разом із посередником викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, керівник порту «Чорноморськ» та його посередник висловили пропозицію до представника приватної компанії надати неправомірну вигоду у розмірі 250 тисяч доларів.

Ці гроші вони вимагали за схвалення кредитором в особі ДП «МТП «Чорноморськ» плану санації боржника – приватної фірми, справа про банкрутство якого розглядається в одному із господарських судів. Схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало би змогу компанії-інвестору, у представника якої вимагали неправомірну вигоду, відновити господарську діяльність на території порту. Пізніше їм повідомили про підозру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО